Maailma suurim muusikapood sulges lõplikult uksed

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HMV kauplus Oxfordi tänaval.
HMV kauplus Oxfordi tänaval. Foto: MATT DUNHAM/AP

Juba mõnda aega majanduslikes raskustes virelenud Briti muusikapoodide kett HMV sulges möödunud pühapäeval Oxfordi tänaval oma kaupluse, mida peeti maailma suurimaks muusikapoeks.

Pood avas oma uksed Londonis aadressil Oxfordi tänav 150 rohkem kui 27 aastat tagasi, kirjutab Telegraph. Poe sulgemine tõestab taas, et muusikaäri liigub üha enam kauplustest veebi. HMV poe asemele tuleb Sports Direct kauplus, mis avatakse selle aasta kevadel.

HMV muusikapoodide kett, mis alustas tegevust 1921. aastal, on raskustes olnud juba aastaid, sest supermarketid ja ka näiteks iTunes'i teenus pakuvad järjest tugevemat konkurentsi.

Et HMV kaubamärk kaoks jäädavalt, pole aga veel karta. Möödunud aastal ulatas ettevõttele päästva õlekõrre Hilco, kes ostis poeketi 50 miljoni naela eest. Praegu tegutseb ketis 141 poodi, andes tööd 2500 inimesele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles