Mida tähendavad tehnilised andmed kõrvaklappide pakendil?

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvaklapid.
Kõrvaklapid. Foto: Sony Ericsson

Euronicsi audiotootejuht Urmo Narbekov selgitas, millised on üldlevinumad tehnilised andmed kõrvaklappide pakendil, ja mida need tähendavad.

•    Avatud ja kinnised kõrvaklapid (open/closed design) – kui soovite häirimatult muusikat kuulata ja teisi mitte segada, siis valige kinnist tüüpi klapid.

•    Sagedusvahemik (hertsides) – näitab, kui suures sagedusvahemikus helisid kõrvaklappidest kuuleb. Enamasti, mida suurem vahemik, seda uhkem. Samas ei ole suurema ulatusega klappidel tingimata parem heli.

•    Takistus oomides – mida väiksem takistus, seda lihtsam on seadmel kõrvaklappe võimendada, näiteks telefonist muusikat kuulates. Suurema takistusega klapid võimaldavad tihti siiski edastada kvaliteetsemat heli.

•    Tundlikkus/helirõhk (SPL) – tundlikkus detsibellides väljendab kõrvaklappide efektiivsust.  Mida tundlikum klapp (näiteks 121 mW/db kohta), seda kergem on seadmel klappi võimendada.

•    Kaabli tüüp, pikkus, üleminekud – ostes tasub alati mõelda selle peale, kus kõrvaklappe kasutama hakatakse. Kui ainult jooksmisel, siis on kolmemeetrine juhe liiast, kui arvutiga töötades, siis on ehk ühemeetrine juhe liiga lühike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles