Lugeja küsib: kas mahapõlenud auto kaskomakseid peab tegema lepingu lõpuni?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taastamiseks kõlbmatud autod lähevad pressi alla.
Taastamiseks kõlbmatud autod lähevad pressi alla. Foto: SCANPIX

«Kaskokindlustus on sõlmitud 18. augustil. 2013, tegu on aastase lepinguga. Autoga juhtus õnnetus 28. oktoobril, toimus tulekahju. Auto taastamisele ei kuulu. Kaskolepingut olen saanud maksta kaks kuud. Kas ülejäänud kaskomaksed arvutatakse maha auto eest pakutavast hinnast?» küsib lugeja.

Vastab Lauri Potsepp Eesti Liikluskindlustuse Fondist.

Kui kindlustushuvi lõpeb kindlustusjuhtumi toimumise tõttu, on kindlustusandjal õigus kindlustusmaksele jooksva kindlustusperioodi eest. Seega näiteks, kui sõiduk hävib kaks kuud peale kindlustuslepingu sõlmimist ja lepingus kokku lepitud kindlustusmakse tasumine kuude kaupa, siis on kindlustusandjal õigus ka tasumata kindlustusmaksetele. Tasumata kindlustusmaksed arvestatakse tavaliselt hüvitisest maha.

Eelkirjeldatu tuleneb võlaõigusseaduse vastaval sättel. Võib arvata, et sellise sätte põhjuseks on asjaolu, et tavaliselt sõlmitakse kindlustusleping üheks aastaks ja üldpõhimõtte kohaselt tasutakse kindlustusmakse aastase kindlustusriski kandmise eest ette.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles