Millised kodumasinad lähevad kõige enam katki

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmkapid kipuvad sageli rikki minema.
Külmkapid kipuvad sageli rikki minema. Foto: SCANPIX

USA portaal Consumer Report uuris oma lugejate käest, millised kodumasinad lähevad esimestel kasutamisaastatel kõige sagedamini rikki ning kas nende parandamisel on mõtet.

Küsitluse kohaselt on kõige rohkem probleeme külmikutega, millest 31 protsenti vajab esimese nelja tööaasta jooksul parandamist, kirjutab Consumer Report. Sügavkülmikutest läks katki 28 protsenti, sama palju purunes esimestel aastatel ka murutraktoreid. Nõudepesumasinatest langes rivist välja iga viies.

Kas parandada või mitte?

«Meie soovitus on võimaluse korral parandada, kui remont läheb maksma vähem kui poole ostusummast,» ütles Celia Lehrman Consumer Reportist. Uuringust selgus ka, et mõne kodumasina töökindlus on aastate jooksul märgatavalt paranenud. Näiteks LCD telerite parandamisvajadus on vähenenud 15 protsendilt (2010) seitsmele protsendile. Isegi sülearvutite kvaliteet on paranenud, kui varem läks neist katki 36 protsenti, siis nüüd 24.

«See häirib, kui midagi puruneb, aga meie uuringu kohaselt pooled tarbijatest asju parandama ei hakka,» sõnas Lehrman. Kui asi on parandamist väärt, siis soovitab portaal valida ametliku esinduse asemel mõne sõltumatu firma. Ka soovitatakse asja parandusse viies hinna üle tingida, sest neist, kes seda tegid, said soodsama pakkumise 40 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles