Kohalik tooraine ja aktsiisitõus tõstavad Viru Valge hinda

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tarbijate seas hinnatud Viru Valget toodetakse nüüdsest vaid Eesti teraviljast. Kohalik tooraine ja aktsiitsitõus tõstavad aga ka Viru Valge hinda kohalikule tarbijale, prognoosis Liviko juht Janek Kalvi.

Täna pidulikult Aserbaidžaani lähetatud saadetis lisab Viru Valge maailmakaardile 24. turu, kuhu nüüdsest Eestis võrsunud vili jõuab. Esimene Viru Valge kodumaise teravilja tarnija on AS Tartu Mill.

«Hind selle vangerdusega kindlasti ei lange, sest kohalik tooraine pole odav. Hinnatõus pole suur, aga edaspidi Viru Valget kindlasti allahindlustelt Lauaviinaga samas hinnaklassis ei leia,» rääkis Kalvi. «Viru Valge hinda kergitab ka riigipoolne aktsiisitõus.»

Kalvi sõnul ei konkureeri Viru Valge Eestis enimmüüdud Lauaviinaga, pigem võrreldakse seda importvodkadega. «Arvamus, nagu oleks Lauaviin kõige puhtam viin Eestis, on päris kindlasti müüt,» kinnitas ta. Edaspidi kaalutakse ka teiste toodete juures Eesti tooraine kasutamist. «Kuid päris kindlasti ei saa Liviko jääda lootma vaid ühele tarnijale,» sõnas Kalvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles