Kas Maxima müüjatel on lootust palgatõusuks?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima kassapidajatel on lootust palgatõusuks.
Maxima kassapidajatel on lootust palgatõusuks. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Läti Maxima juht lubab oma müüjatele senisest suuremat sissetulekut, sama poeketi Eesti esindaja sõnul peavad ka nemad pingutama, et olla tööjõuturul konkurentsivõimelised.

«Meil on kavas muuta vahetuse tööaega, vaatame üle ka palgad ning suurendame neid,» lubas Läti telesaates «900 sekundit» Maxima omanikfirma LNT aktsionäär Ignas Staškevičius.

Maxima Eesti pressiesindaja Erkki Erilaiu sõnul Läti otsuseid ta kommenteerida ei saa, sest  tegu on teise täiesti iseseisva ettevõttega. «Maxima Eesti tõstis vastavalt ettevõtte võimalustele ning tööturul toimuvale oma töötajate palku mullu ja teeb seda kindlasti ka tänavu,» lubas ta. Tänavu on kavas müüjate palgad üle vaadata juba märtsis.

«Kui traditsiooniliselt algab aasta kaubanduses väga vaikselt ning käibed detsembri tarbimispeoga võrreldes on enam kui tagasihoidlikud, siis tänavu algas aasta Maxima jaoks tavapärastest erinevalt. Kliente kauplustesse jätkub ja sisseoste tehakse julgemalt kui viimastel aastatel jaanuaris tavaks. See annabki meile võimaluse palkasid kergitada juba küllaltki aasta
alguses,» rääkis ta.

Kuna Maxima motiveerib Erilaiu sõnul  oma müüjaid suures osas vastavalt nende tööpanusele, siis sõltub palgatõusu ulatus   paljuski igast töötajast endast ja on küllaltki erinev. «Näiteks toob paljukirjutatud Maxima klienditeenindajate motiveerimiseks juurutatud tagasisidesüsteem hea teeninduse eest kassiiridele juba täna 10-20-protsendilise palgalisa,» lubas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles