Lidl loobub Coca-Cola toodete müümisest

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coca-Cola pudelid.
Coca-Cola pudelid. Foto: Reuters / Scanpix

Kibeda konkurentsi tõttu loobub tuntud Saksa säästukauplustekett Lidl Coca-Cola toodete müümisest kõigis oma poodides Saksamaal.

Juba emaspäeval võis näha, et populaarsed Coca-Cola karastusjoogid on paljudes Lidli poodides müügilt kadunud, vahendab The Local ajalehte Die Welt.

«Me ei saanud Lidli ketiga kokkuleppele turundusstrateegias,» kommenteeris Coca-Cola pressiesindaja. Coca-Cola tooted eemaldatakse müügilt kõigist 3300 Lidli kauplusest Saksamaal.

Hiljuti langetas Lidl Coca-Cola 1,25-liitrise pudeli hinda 10 sendi võrra. Hoolimata Lidli survest ei nõustunud Coca-Cola langetama hulgimüügihinda, mistõttu oli Lidlil võrreldes teiste odavpoekettidega keeruline Coca-Cola toodetelt kasumit teenida.

Lidli pressiesindaja keeldus ajalehele Die Welt kommentaare andmast.

Kaubandusekspert Matthias Queck peab Lidli radikaalset sammu «võimumänguks». Ta lisas, et Coca-Cola tooted võivad samahästi riiulitel tagasi olla juba mõne nädala pärast.

Tuntud brändist loobumine on viimane samm Lidli agressiivses hinnasõjas teiste odavpoekettidega. Üheks neist on Aldi, kes hiljuti langetas munade, kohvi ja müsli hindu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles