Algab talvine aialinnuvaatlus

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leevike.
Leevike. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Jaanuarikuu viimasel nädalavahetusel toimub traditsiooniline talvine aialinnuvaatlus, kus saavad osaleda kõik huvilised.

Vaatluses osalemine on väga lihtne, sel nädalavahetusel tuleb leida üks tund, minna koduaeda või parki ja märkida üles seal kohatud linnuliigid, teatab Eesti ornitoloogiaühing.  

Kes Eesti linde ise hästi ei tunne, siis ornitoloogiaühingu veebilehel on väljas väike spikker. Aialinnuvaatlusel kogutud andmeid kasutatakse talilindude arvukuse muutuste jälgimiseks, mis võimaldab vajadusel võtta ette samme lindude heaolu parandamiseks. Lisaks on see hea võimalus talviste aialindude tundmaõppimiseks. Talvist aialinnuvaatlust korraldatakse Eestis alates 2010. aastast.

Talvisest aialinnuvaatlusest on kujunenud Eesti kõige populaarsem linnuvaatlusüritus, mis köidab igal aastal üha enam inimesi. 2013.a toimus linnuvaatlus 26. ja 27. jaanuaril. Vaatlejate ja vaatluskohtade hulk on neljandat aastat toimuval vaatlusel võrreldes 2010. aastaga enam kui kahekordistunud, mullusega võrreldes kasvas osavõtt neljandiku võrra. Ka linde nähti vaatluskohtades mullusest märkimisväärselt rohkem, samuti tõusis liigiline mitmekesisus. Oma vaatlused edastas 2501 linnusõpra 1817 paigast üle Eesti, kokku vaadeldi 65 266 lindu 61 liigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles