Rongisõitu proovinud Ansip: see on ülivõrretes kirjeldatav

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus diiselrong saabub Tartu vaksalisse.
Uus diiselrong saabub Tartu vaksalisse. Foto: Margus Ansu

Peaminister Andrus Ansip kirjeldas riigikogu infotunnis oma esimest rongisõidu kogemust vaid kiidusõnadega – rong on avar, mugav ja vaikne. WiFi kadus küll enne Tallinnasse jõudmist ära, kuid 3G töötas suurepäraselt.

«Jah, mul on õnnestunud sõita rongiga Tartust Tallinnasse. Möödunud pühapäeval ma võtsin selle sõidu ette,» rääkis peaminister Andrus Ansip riigikogu infotunnis. Ta otsustas uut rongi proovida, kuna on kuulnud rongide kohta palju kriitikat ning pidanud samateemalistele küsimustele riigikogu infotunnis vastama.  

«Pean ütlema, et see, mida mina kogesin, see on ainult ülivõrretes kirjeldatav. Rong on avar ja mugav, ma ei uskunud, et üks rong võib nii sujuvalt Eesti pinnal sõita,» rääkis peaminister.  

«Tartu vaksalis seistes sõitis kõrvalt mööda pikk kaubarong, ei mingisugust vibratsiooni, kolksumist, kõrval sõitva rongi rütmis rappumist! Sõit oli suurepärane, mitte mingeid probleeme!» jätkas ta.

Rong ei olnud Ansipi kinnitusel ka ülerahvastatud ja kiirus kasvas märkamatult 120 kilomeetrini tunnis. Mõnel ristumisel maanteega alanes kiirus, kuid mõne hetke pärast tõusis taas.

«Istmed olid väga mugavad. Mõeldud on ka jalgrattaga reisijatele – konksud, kuhu riputada jalgratas, on rongis olemas. Tualett on avar. WiFi, tõsi küll, enne Tallinna kadus ära, aga 3G töötas suurepäraselt,» jagas Ansip oma kogemust.

Ta kordas, et otsus soetada uued rongid oli ainuõige. «See on revolutsiooniline otsus Eesti reisijateveo ajaloos, need rongid on mugavad ja pälvivad lähemas tulevikus kõigi reisijate kiituse. Ma kutsun kõiki inimesi üles sõitma rongiga,» lõpetas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles