Parts rongiliiklusest: muutus oli positiivne ja vajalik

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongisõit kallineb.
Rongisõit kallineb. Foto: Liis Treimann

Kui vaadata üleminekut uutele rongidele, siis sinna sattus paar tõrvatilka, aga tervikuna oli muutus positiivne ja vajalik, arvab majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

«Ka Elron püüdis leida sujuvamaid üleminekuid, aga lõpuks see kõik maksab, sõbrad,» rääkis Parts ETV poliitikasaates «Foorum», rõhutades, et tuleb osata lugeda raha ja seda tuleb teha ka rongiliikluse puhul, vahendas ERR Uudised.

«Kelle rahast me räägime - tegelikult me räägime kõikide inimeste kokkukorjatud rahast, ühistranspordi osas tasakaalu leidmine on paganama raske, et oleks mõistlik teenus, et inimesed saaksid liikuda ühest punktist teise ja see ei sööks maksumaksja raha, kuhu iganes seda on vaja - olgu haridus, sotsiaalvaldkond ja nii edasi,» sõnas minister.

Ta kordas oma varasemat arvamust, et uutele rongidele üleminekul tegi Elron selle vea, et jättis detsembris elanikke võimalike ohtude eest hoiatamata, praegu on Partsi sõnul aktuaalne rongide tipptundide küsimus, mis juba lähikuudel peaks leevenema.

Rääkides Rail Balticust, möönis minister, et oht Euroopast saadavatest rahadest ilma jääda on olemas, järgmine läbirääkimiste voor ühisfirma loomiseks toimub jaanuari lõpul ja kui seal suudetakse põhimõttelised erimeelsused siluda, siis on projekti väljavaated palju paremad, arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles