Lugeja küsib: kas politsei peab tulema, kui huligaanid kahjustasid autot?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Laura Oks / Postimees


«On olnud kahjuks politsei Lõuna prefektuuri juhtimiskeskusega natukene halvad kogemused. Helistasin septembris, et sooviks avariigruppi enda maja juurde, kuna mu auto oli rüüstatud ja tekitatud märkimisväärne kahju. Võtmetega oli joonistatud mu auto kapott täis. Tahtsin, et politseinik asja ära fikseeriks ja saaks loa minna nõudma kaamera salvestusi majaühistult. Dispetšer keeldus avariigrupi autot kohale saatmast. Hiljuti oli taas mu auto kallal vägivallatsetud, pekstud seda jalaga. Jälle ütles dispetšer, et tehke pildid ja minge ajage ise asja edasi, nemad kohale ei tule. Kuidas edasi käituda?» küsib lugeja.

Vastab veebikonstaabel Maarja Punak.

On kaks võimalust, mida saate teha. Esiteks tehke oma autost ja selle kõikidest külgedest sellel sündmuskohal pildid ja kirjutage avaldus politseisse seoses vara kahjustamisega. Pildid lisage juurde.

Teiseks istuge autosse ja sõitke koos sellega politseijaoskonna juurde, kus saab pildid teha valves olev politseinik. Seal saate ka kohapeal avalduse teha.

Avariigruppi ei saadeta kohale, kuna tegemist ei ole avariiga. Kohale ei ole mõtet saata ka kriminaliste, kes autolt jälgesid võtaksid, sest arvestades praegust ilma, siis pole sealt suurt midagi leida. Jah, võite soovida ka patrulli kohale tulemist, kes saab samuti pildid teha, kuid siis tuleb arvestada, et see pole kiireloomuline väljakutse ning seega võib kuluda sinnajõudmiseks aega.

Kuna sõidukeid, millele viga tehti, oli vaid üks, peaksite enne politseisse pöördumist kindlasti läbi mõtlema isikud, kes taolisest kättemaksust oleksid huvitatud. Sellega saate tõmmata koomale nende inimeste ringi, keda politsei juhtumi raames saab kontrollida.

Avalduse võite esitada ka elektrooniliselt.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles