Odavaid sigarette leiab poekettidest märtsini

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigaretid.
Sigaretid. Foto: Mati Hiis / SL Õhtuleht

Kui suuremad poeketid tõstavad uue aktsiisimäära tõttu alkohoolsete jookide hindu järk-järgult, siis vana maksumärgiga sigaretid kaovad müügilt hiljemalt märtsis.

Selle aasta 1. jaanuarist jõustusid maksumuudatused, millega tubakaaktsiis tõusis 6% võrra ning alkoholiaktsiis 5%, kirjutab ERRi uudisteportaal.

«Osal tubakatoodetel on juba uued hinnad ning mõned vana maksumääraga tooted saavad otsa lähinädalatel,» ütles Prisma Peremarketi kaubandusdirektor Jorma Rautanen.

Selveri avalike suhete juht Annika Vilu rääkis, et kauplustel on erinevad varud, seega võib praegu leida mõnest Selverist veel vana maksumärgiga sigarette, aga teistest juba uue märgiga tooteid.

Rimi Eesti Food AS kommunikatsioonispetsialist Katrin Batsi sõnul tõstavad nad alkoholi hindu järk-järgult ning osaliselt jätkavad hindade korrigeerimisega veebruaris ja märtsis, kui tõusevad ka sigarettide hinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles