Noori tõmbavad kauged maad

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored valivad välismaale töökogemust hankima minnes kauged riigid.
Noored valivad välismaale töökogemust hankima minnes kauged riigid. Foto: SCANPIX

Noorte seas on välismaale tööle minemine jätkuvalt populaarne, kuid erinevalt varasemast ei tõmba neid enam lähemad naaberriigid, vaid kaugemad maad.

Euroopa töövahendusvõrgustiku EURES nõustaja Kaire Cocker rääkis, et noored on alati tahtnud välismaale tööle minna ja mõnikord tuleb neid isegi veidi kinni hoida, et koolid saaks siin ikka lõpetatud.

Paljud on praegu endale sihiks seadnud kauged riigid, näiteks Ameerika, Austraalia ja Uus-Meremaa. Samas leidub noorte seas ka neid, kes valivad töökogemuse hankimiseks mõne lähiriigi nagu Soome. Kuid Cockeri sõnul lähevad sinna siiski vaid need, kel võib-olla julgust teistest vähem.

Välismaal töötamise kogemust pidas nõustaja igati väärtuslikuks. «See laiendab silmaringi, tõstab eneseusku, eneseusaldust, annab hakkamasaamise tunnet ja korraliku elukooli,» arvas Cocker.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles