Õitest ja õietolmust

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilus tumeroheline kandiline põõsas pole enam nii roheline ega kandiline
Ilus tumeroheline kandiline põõsas pole enam nii roheline ega kandiline Foto: Helen

Nüüd on käes see osa suvest, kui aeg läheb nii kiiresti, et paigal olla ei saa enne, kui jälle sügis on. Nädalavahetuseti toimub kuskil ikka midagi põnevat ja kuna talv läbi on kodus istutud, siis nüüd, kui pakutakse, tuleb ju kõik vastu võtta. Nii saigi nädalavahetusel käidud Tallinna rallil, Türi Lillelaadal ning abis vanaemal ja ämmal.

Aiandusega oli nendest üritustest seotud ainult Türi Lillelaat ja ämma juures muru niitmine. Ja kodus saime ka tegelikult juba eelmisel nädalal muru niita. Koguni kaks korda. Oleme küll Lõuna-Eestist tublisti maas, aga kui muru ükskord vohama hakkab, ei saa enne poolt juulit pidama.

Aias pildistamisega olen aga kuidagi jännis viimasel ajal. Küll ei oska ma ise ja küll ei soosi loodus (loll, kes vabandust ei leia, eks ;-) ). Mõtlesin talvel, et sel aastal teen kindlasti alõtšast ja ploomipuust ilusaid pilte, siis kui nad paksult õisi täis on. Juhtus aga nii, et sel päeval, kui käisin pildistamiseks puid lähemalt vaatamas, ei olnud kõik õied veel lahti ja järgmine päev olid kõik õied lahti küll - aga puu all maas. Ehk siis päevaga õitsesid ära nii ploom kui alõtša. Eelmisel aastal sai seda ilu nautida ikka mitu päeva (kui mitte terve nädal). Ei tea, kas see saagikusele ka kuidagi mõjub? Õunapuu ei ole veel õitsenud (vist või äkki ei pannud ma seda lihtsalt jälle tähele), aga kuna ta on ka alles imepisike ja eelmisel aastal istutatud, ei loodagi ma, et ta sel aastal õitsema hakkab.

Aga selle eest õitsevad meil mingid suured puud. Männid vist. Või äkki hoopis kased? Pühapäeva õhtul oli terve aed kollase õietolmuga kaetud. Õhk oli õietolmust paks, kõik rohelised põõsad olid kollaka varjundiga ja kui koer jooksis, oli tal õrn kollane tolmupilv järgi (nagu multifilmis)...ehk siis kõik oli kollane. Isegi mu ilus tumeroheline kandiline põõsas (mis raske lume tõttu on siiski vormi natuke kaotanud) ei olnud enam erkvalgete vaid pigem elevandiluukarva õitega. Äärepealt oleks läinud õnneks ja ma ei olekski pidanud sel hooajal enam kollaseid võõrasemasid juurde ostma, sest kõik oli kollane niigi, aga siis tuli vihm... :-)

Heleni aed asub siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles