Sotši olümpia vabatahtlike hulgas on ka jõhvilasi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa vabatahtlike on Sotšis juba kohal.
Osa vabatahtlike on Sotšis juba kohal. Foto: Reuters / Scanpix

Jõhvi vene gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Viktor Predbannikov sõidab järgmisel neljapäeval Sotši, kus ta abistab taliolümpiamängude korraldajaid murdmaasuusatamise ja laskesuusatamise teenindustiimis.

Tema tütar Kristina on juba kohal – tal avanes võimalus töötada olümpial arsti vabatahtliku abilisena hotellis, kus hakkavad elama ROKi föderatsioonide presidendid ja teised olümpiamängude tähtsad külalised, kirjutab Põhjarannik.

Olümpial hakkavad abistama 25 000 vabatahtlikku üle maailma. Viktor Predbannikovi sõnul tuli tal selle võimaluse saamiseks läbida tihe konkursisõel – 8-9 inimest kohale.

«Kõigepealt täitsin ankeedi, tuli näidata oma teadmisi spordist, tõestada inglise keele valdamist, seejärel läbida koolitus, vestlus Skype’i teel jne,» räägib Viktor. «Peale selle tuli osaleda testvõistlustel, kuid ma ei saanud kevadel Sotši sõita, kuna see pakkumine oli samal ajal kui kursused Kõrgõstanis. Ent suvel töötasin vabatahtlikuna kergejõustiku MMil Moskvas, mis läks arvesse, ning juba eelmise aasta septembris sain rohelise tule ja hakkasin valmistuma.»

Viktor lisab, et teda ärgitas seda sammu astuma tütar Kristina, kes on olnud lapsest saadik väga aktiivne, osalenud mitmes rahvusvahelises projektis, sealhulgas vabatahtlikes. Temagi esitas avalduse Sotši olümpiale ning osutus valituks.

«Raha vabatahtlikud mõistagi ei teeni, kuid sõit, toitlustamine, majutus, riided ja jalanõud on meile tagatud,»  ütleb Viktor. «Mis aga peamine, me saame näha võistlusi, osaleda kultuuriprogrammis, mis on samuti tore. Üks asi on vaadata olümpial toimuvat teleri vahendusel, hoopis teine asi on olla ise sündmuste keskel ja näha oma silmaga maailmakuulsaid sportlasi…»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles