Galerii: võrdle toidukaupade hindu Eesti ja Läti Rimis

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates 1. jaanuarist vahetasid lätlased oma latid eurode vastu. Jaanuari esimestel päevadel olid Riia Alfa keskuse Rimis hinnasiltidel veel suuremas kirjas väljas hinnad lattides. Eurohinnad olid märgitud väiksemalt. Üldjuhul tuleb lõunanaabrite arve toidupoes suurem kui Eestist samu kaupu ostes.

Läti meedia andmetel pärast rahareformi 92,7 protsendi kaupade hinnad jäid samaks. Hinnad tõusid 3,6 protsendil kaupadest. Nii näiteks kallinesid kohukesed, Doktori vorst, Hollandi juust. Odavnesid 3,7 protsendi kaupade hinnad, näiteks on saab nüüd soodsamalt tatart ja sulatatud juustu.

Eurostati andmetel on kõige kõrgemad toiduainete hinnad Euroopa Liidu riikidest Taanis ja Rootsis. Madalaim hinnatase on Poolas, Rumeenias ja Bulgaarias. Ka Eestis, Solvakkias, Leedus, Ungaris ja Lätis on hinnatase Euroopa Liidu keskmisest madalam. Saksamaa, Suurbritannia ja Prantsusmaa hinnatase on EL keskmisest aga veidi kõrgem.

Eesti toidu ja karastusjookide hinnatase moodustab 87 protsenti Euroopa Liidu keskmisest. Lätil on see samuti 87 protsenti ja Leedul 77 protsenti. Eesti alkohoolsete jookide hinnatase moodustab ELi keskmisest aga 102 protsenti, tubakatoodete hinnatase 62 protsenti, leivatoodete hinnatase 84 protsenti ning piima, munade ja juustu hinnatase 88 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles