Rapla rahvas muretseb metallrahast keelduva pangakontori pärast

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euromündid.
Euromündid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuna SEB panga Rapla kontoris ei saa enam veebruarikuust sularahatehinguid sooritada ning sularaha saab arvele kanda ainult sissemakse automaadi kaudu, muretsevad sealsed inimesed, mida edaspidi müntidega teha.

Rapla koguduse nõukogu esimees Raivo Erm, kes puutub kirikus tihti kokku annetustega, tõdes Raplamaa Sõnumitele, et pärast eurole üleminekut tehaksegi enamik annetusi pigem metallrahas. Tavaliselt tuleb mehel münte panka viia kaks korda kuus.

«Kui Swedbank veel tegutseb, siis ei ole probleemi. Aga kui tema ka ära lõpetab...» jättis Erm küsimuse lahtiseks. Nii tekib oht, et tulevikus pole müntidega enam midagi peale hakata. Mitu korda kuus Tallinnasse sõita raha panka viima ei ole kindlasti mõistlik lahendus. «See on ikka sigadus,» oli mees resoluutne. Erm leidis, et pangad ei saa lihtsalt üks hetk otsustada, et võtavad nüüdsest ainult paberraha vastu.

SEB panga kommunikatsioonijuht Evelin Allas kommenteeris Tarbija24-le, et müntide ümbervahetamiseks, inkasseerimiseks ja kontole kandmiseks on klientidel mitmeid võimalusi.

Kui münte koguneb ärile palju, siis on mõistlik Allase sõnul sõlmida leping sularahakäitlusettevõttega, kes kokkulepitud ajal toob-viib mündid ja kannab kontole või teostab teisi toiminguid turvaliselt ning vastavalt Eesti Vabariigis kehtivale sularahaveo eeskirjale.

Kui münte koguneb vähe, siis on mõistlik tuua mündid postkontoris asuvasse SEB Postipanka. «Tegelikult võib müntide paberrahaks vahetamisest olla huvitatud ka mõni pood või teenindusasutus, kes muidu peab vahetusraha samuti pangast tooma,» ütles Allas.

SEB-l on olemas enam kui 200 Postipanka üle Eesti, neist 12 Raplamaal. «Kui kliendile mugavalt lähedal pole pangakontorit ega pangaautomaati, võib kodukoha postkontor olla ühtlasi lähim Postipank, kus käia oma igapäevaseid rahaasju ajamas,» lisas Allas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles