Importmesi ei pruugi olla nii kasulik

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesi.
Mesi. Foto: Panther Media/Scanpix

Kvaliteetne mesi omab kindlasti immuunsüsteemi tugevdavat toimet. Samas võib importmee kvaliteet olla kõikuv.

Mees on palju bioaktiivseid ja antibakteriaalse toimega ühendeid, palju erinevaid mikroelemente, kirjutab TTÜ toiduainete instituudi assistent Kaie Martverk Tervise arengu instituudi portaalis toitumine.ee. «Kõik meed ei ole ühesuguste omadustega ja kvaliteet oleneb väga palju ka töötlemisest. Parem on kasutada kodumaist kui odavat importmett,» nendib Martverk.

Kindlasti ei ole kõik importmeed halva kvaliteediga, kuid ei ole teada, mitu korda on neid pakendatud, mitme vahendaja käest on mesi läbi käinud. «Kvaliteedinäitajad võivad jääda normi piiresse, kuid need on siis piiri lähedal. Kuna mesi on looduslik toiduaine, siis selge on see, et mida enam me seda töötleme, seda enam kaotab see oma väärtust,» selgitas Martverk.

Mee kasulikud omadused vähenevad kuumutamisel, kuid ka pikaajalisel säilitamisel soojas ruumis ja valguse käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles