Subaru Impreza teisend sai 400-hobujõulise turbomootori

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Subaru

Jaapani tööstusgigandi Fuji Heavy Industries ja Briti ettevõtte Cosworth koostöös valminud Subaru Impreza teisend STI CS400 on varustatud 400-hobujõuliseks forsseeritud 2,5-liitrise turbomootoriga, mis tagab nullist sajani kiirenduse 3,7 sekundi jooksul.


Selle näitajaga pannakse ära samas segmendis Euroopas üsna populaarsele Ford Focus RS-le ning ei jääda sugugi maha Lamborghini Gallardo LP560-4st, vahendab Autonet.ee.

Auto tippkiirus on siiski märgil 250 km/h elektrooniliselt piiratud. Kõnealust Imprezat pole niisama asja eest, teist taga võimsamaks ja kiiremaks timmitud, vaid nähti vaeva selle turvalisusegi kallal.

Nii näiteks kaasati pidurisüstemi loomisse AP Racingu spetsialistid, kes töötasid ka 1001-hobujõulise Bugatti Veyroni ning mitmete võidusõiduautode analoogsete sõlmede kallal. Nii leitigi, et Subaru teisendi esiteljele on kõige sobivam 355-millimeetriste ketaste ning kuue kolviga süsteem.

Subaru Impreza STI CS400 välimus erineb teistest Imprezadest uue esipõrkeraua, integreeritud udutulede, sportlikuma esivõre, uue tagumise spoileri ja 18-tolliste valuvelgede pooltest. Sõitjateruumi paigaldati Recaro sportistmed ning keskkonsool käidi üle tumeda lakiga.

Autot koostatakse vaid 75 eksemplari, kõik need on paremal asuva rooliga, seega mandri-Euroopas selliseid ilmselt nägema ei hakka. Inglismaal kujuneb selle maksumuseks ümmarguselt 50 000 naela ehk 915 000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles