Lugeja küsib: kuidas orienteeruda trammide lõpp-peatuses?

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trammide lõpp-peatus.
Trammide lõpp-peatus. Foto: Heiko Kruusi / Linnaleht

«Kuidas saada trammide lõpp-peatuses Tondil aru, milline tramm järgmisena jaamast lahkub. Seal teinekord seisab kolm trammi ja rahvas teeb panuseid, et millisega esimesena vabakale saab. Saan aru, et tagumine kindlasti ei välju esimesena, aga äkki seal on ikkagi mingi loogika, mida saaks tramme vahetades arvesse võtta,» uuris lugeja.

Tallinna Linnatranspordi ASi avalike suhete spetsialist Urmas Tooming:

Trammidel nagu teistelgi ühissõidukitel on sõiduplaan, mida tulebki jälgida. Peatustes on sõiduplaanid välja pandud. Tondi lõpp-peatuses peatuvad kõrvuti asetsevatel teedel 3. ja 4. liini trammid. Kuna liinide pikkused on erinevad, on ka väljumiste arv liinile erinev ja trammid vahetuse lõikes liini ei vaheta. See omakorda tingibki lõppjaamas trammide paigutuse paralleelteedele. Inimesed peaksid lihtsalt kella vaatama ja liinigraafikut lugema ning siis saab kohe selgeks, milline tramm esimesena väljub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles