Kuhu kadusid jalanõud Tallinki laeva kajutist?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltic Queen.
Baltic Queen. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Ligi paar nädalat tagasi Tallinki kruiisil käinud reisiseltskond unustas väidetavalt Baltic Queen'i reisilaeva kajutisse ühed meeste jalanõud, mida pole siiani üles leitud.

Reisija Karin ootab jätkuvalt Tallinkilt vastuseid, kuhu need siis kaduda võisid, sest jalanõud ei saa ju lihtsalt õhku haihtuda.

«Kuidas on võimalik, et keegi pole jalanõusid leidnud, kui meist jäid nad kajutisse voodi alla ja pärast meie lahkumist sisenes sinna koristaja? Kas jalanõud haihtusid õhku? Koristaja proovis meie kajutisse siseneda veel meie juuresolekul, aga kuna me olime sees, siis tuli ta hiljem tagasi. Just siis, kui lahkusime,» rääkis Karin, kes edastas laevafirmale hiljem kajutinumbri ja kõik muu vajaliku info.

Vastuseks sai ta, et tol päeval, 26. jaanuaril registreeriti leiukaubana kolm jalatsipaari. Ent tema meestuttava jalatseid nende hulgas ei olnud.

«Neil on koridorides olemas ka kaamerad - võivad ju näiteks vaadata, kes pärast meid kajutisse sisenes. Võimalusi on palju,» pakkus Karin, kes pole veel lootust kaotanud ja ootab oma viimasele kirjale laevafirmalt vastust.

Tallink Grupi müügi- ja turundusjuht Marina Jõgi nentis, et antud juhul ei ole neil kahjuks õnnestunud välja selgitada, kuhu väidetavalt kajutisse unustatud jalanõud kadusid.

«Laevadel kajutites turvakaameraid pole ja koridori paigutatud kaamera ei aita kahjuks antud lugu lahendada. Igal juhul vabandame reisija ees ebameeldivuste pärast,» ütles Jõgi.

Tema sõnul unustatakse asju laevadesse paraku pea iga päev ning enamasti on need ka omanikele tagastatud.

Jõgi selgitas, et asjade kadumise põhjused on väga erinevad: omaniku hajameelsusest kuni kurjade mõtetega kaasreisijateni. Asjade kadumisele võib tihti kaasa aidata ka alkoholiga liialdamine.

«Nagu igal reisil, peaks ka laevareisil oma isiklike asjade osas olema eriti tähelepanelik ja reisi lõppedes kajuti hoolega üle kontrollima,» toonitas ta.

Kõik laevadest leitud asjad registreeritakse ja kui omanik neile järgi ei tule, saadetakse teatud perioodi järel Helsingi leiubüroosse, millega Tallinkil on sõlmitud vastav leping. Leiubüroo teenus on tasuline.

Kui reisija avastab vahetult pärast laeva sadamasse saabumist, et ta on unustanud oma isikliku eseme laeva, siis soovitab Jõgi pöörduda kohe Tallinki personali poole terminalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles