Tarbijakaitse: inimeste jalad ja rahakott võivad hinnatõusu pidurdada

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbijakaitseameti avalike suhete juht Hanna Turetski julgustab inimesi rohkem hindu vaatama ja kauplusi valima.
Tarbijakaitseameti avalike suhete juht Hanna Turetski julgustab inimesi rohkem hindu vaatama ja kauplusi valima. Foto: Liis Treimann

Tarbijakaitseameti hiljutisest hinnavaatlusest selgus, et toidukaupade hinnad ei näita langustendentsi juba mitmendat aastat. Ameti esindaja Hanna Turetski julgustas inimesi pideva hinnatõusu vastu võitlema oma jalgade ja rahakotiga.

Turetski ütles Vikerraadiole antud hommikuintervjuus, et tarbijakaitse ei saa kaupmehi sundida hindu langetama. Ometi on nende võimuses erinevate hindade avalikustamine ja tarbijate teavitamine.

«Ma arvan, et meie tarbijatena peaksime kindlasti rohkem mõtlema ka seda, et meie jalad ja meie rahakott on see, mis määrab päris palju. Kui me teame, kust osta ja mis on need hinnad, siis me võime mõjutada ka ettevõtjaid ja kuidagi hinnatõusu natukene pidurdada,» rääkis Turetski.

Tarbijakaitse kutsus ostjaid hindadele tavalisest rohkem tähelepanu pöörama ka seoses euro tulekuga, mis võib endaga kaasa tuua varjatud hinnatõusu. Omalt poolt on ametil plaanis hinnad ja nende esitamine kahes vääringus tõsisemalt luubi alla võtta suve lõpust alates.

Tarbijakaitse hinnavaatlusi saab täies mahus vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles