Keila linnale tavaline Maxima karphoone ei sobi

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima pood.
Maxima pood. Foto: Toomas Huik / Postimees

Keila linnapea Enno Fels jättis kooskõlastamata Maxima X kaubanduskeskuse eskiisprojekti, kuna sellelt vastu vaadanud tavaline kaupluse karphoone oli kaugel arhitektuurilise taseme heast näitest.

Tallinna mnt 25 kinnistule Maxima kaubanduskeskust kavandava arendaja esindaja kasutas detailplaneeringu kehtestamise juures illustreeriva materjalina Viimsi Maxima fotosid – näitena kavandatava hoone kõrgest arhitektuurilisest tasemest, kirjutab Keila Leht.

Nüüd linnavalitsusele kooskõlastamiseks esitatud eskiisprojektilt vaatas aga vastu tavaline kaupluse karphoone, mis oli kaugel arhitektuurilise taseme heast näitest.

Linnapea Enno Fels jättis Maxima kaubanduskeskuse eskiisprojekti kooskõlastamata, kuna antud asukoht Keila linna peasissepääsu juures nõuab esinduslikuma arhitektuurse lahendusega hoonet.

Linnapea kirjutas projekteerivale ettevõttele, et Keila inimestel on kõrged ootused uuele kauplusele, sealhulgas selle välisilmele, mis väljendus ka aktiivse avaliku huvina detailplaneeringu menetluse käigus.

«Oleme veendunud, et huvitava ja pilkupüüdva arhitektuurse välimusega hoone antud olulisel asukohal on kaubanduskeskusena külastajatele rohkem atraktiivne ja see aitab Maximal väärikalt konkureerida Uus-Paldiski maantee ääres ja lähiümbruses asuvate ning kavandamisel olevate teiste kaubandusettevõtetega,» lisas linnapea kirjas ja soovis jätkuvalt meeldivat koostööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles