Lugeja küsib: kes kontrollib pudelivett?

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pudelivesi.
Pudelivesi. Foto: Panther Media / Scanpix

«Kui ma õigesti tean, siis kraanivett kontrollitakse meil pidevalt ja sinna on kehtestatud teatud nõuded. Kas keegi kontrollib ka pudelivett, mida müüakse ja kuidas see välja näeb? Kas võib juhtuda, et kraaniveele on kehtestatud isegi karmimad nõuded ja ühtlasi võib see olla hoopis parem?» uuris lugeja.

Vastab veterinaar- ja toiduameti jaekaubanduse, mahepõllumajanduse ja mitteloomse toidu büroo peaspetsialist Jaana Oona:

Mikrobioloogilised kvaliteedinäitajad ühisveevärgi kaudu edastatavas joogivees ei ole rangemad pudelitesse villitava joogivee mikrobioloogilistest näitajatest.

Terviseamet kontrollib Eestis tegutsevate mineraalvee, allikavee ja ka joogivee tootjate veeallikaid. Veterinaar- ja toiduamet teostab riskipõhiselt inspekteerimisi, mille käigus kontrollitakse ettevõtetes hügieeninõuete täitmist. Aastal 2012 viis terviseamet läbi sihtuuringu, mille käigus kontrolliti jaekaubanduses müüdavate looduslike mineraalvete ja allikavete märgistuse ning mikrobioloogiliste nõuete täitmist. Aastal 2012 ei vastanud nõuetele üks allikavee proov mikrobioloogiliste näitajate osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles