Rong jätab väikeste kohtade rahva bussiliiklusest ilma

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aina tihenev rongigraafik jätab bussid ilma reisijateta.
Aina tihenev rongigraafik jätab bussid ilma reisijateta. Foto: Liis Treimann / Postimees

Kuna bussifirmad ei suuda riigi dotatsiooni abil tegutseva Elroniga konkureerida, siis plaanitakse mitme liini sulgemist, see aga teeb elu keerulisemaks neil, kes sõidavad kaugliini bussis mõne peatusevahe.

Kui varasematel aastatel sai bussifirma reisimises eristada talve- ja turismiperioodi, siis nüüd ei tee Taisto veokorraldaja Jan Landrat saladust sellest, et rongifirma Elron jõuline turuletulek paneb ka neid mõtlema sellel aastal mõningate bussiliinide sulgemisele, vahendab ERR uudisteportaal raadiouudiseid.

Landrat tõi näiteks Tallinna-Viljandi bussid, mis sõidavad läbi Türi: kui buss ning rong hakkasid väljuma samal kellaajal, siis bussireisijate arv vähenes hoobilt ühe kuuga kaks kolmandikku.

Eesti autoettevõtete liidu direktor Villem Tori tõi välja, et enim kannatavad bussiliinide võimalikul sulgemisel need inimesed, kes kasutasid busse väiksemate vahemaade läbimiseks. «Need liinid kaovad ära, sest neile sisuliselt sellist ettevõttesisest raha ei tule,» lisas Tori.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles