Starmani vastulöök: mobiiltelefoni saab kasutada teleripuldina

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starmani uus mobiiliäpp.
Starmani uus mobiiliäpp. Foto: Starman

Kui mullu esitles Elion moodsat üksikute nuppudega teleripulti, siis nüüd tuli konkurent Starman lagedale veelgi uudsema lahendusega – mobiiliäpiga, millega saab juhtida telerit.

Tänasest alates võib nutitelefoni laadida tasuta mobiiliäpi, mida saab kasutada nagu tavalist teleripulti. Lahendus toimib iOS seadmetel alates versioonist iOS6 ehk iPhone 4-st ja iPad 2-st ning Androidi seadmetel alates versioonist 4.

Ettevõtte sõnul veedavad praegusel ajal paljud kliendid teleri ees aega mitme ekraaniga – tahvelarvuti ja nutitelefoniga. «Kui juba üks nendest seadmetest käepärast on, siis võiks ju selle abil ka telerit juhtida ning ei pea otsima pulti,» tõi teenuse plusse välja Starmani kommunikatsioonispetsialist Kristi Reiland.

Mobiiliäpi kasutamiseks tuleb alla laetud rakendus siduda esmalt digiboksiga – see tähendab QR-koodi skaneerimist. Seejärel saab äpiga juba digiboksi sisse ja välja lülitada, vahetada kanaleid, kerida, panna saade pausile või salvestada, vaadata telekava, määrata meeldetuletusi, otsida saateid Ajamasinast ja neid käivitada ning muuta helitugevust.

Reiland leidis, et kõige suurem eelis on äpil otsingusüsteem. «Nüüd ei pea inimene saadet otsides surfama telekavas ringi või kasutama Starboxi ekraanil olevat otsingut, milles trükkimine ei ole just kõige mugavam. Küll aga saab nutitelefonis otsingusse kirjutada saate ja selle sealt ka kohe käivitada,» selgitas ta.

Mobiiliäpi miinuseks võib pidada seda, et rakenduse kasutamisel tuleb pidevalt vaadata, kas ikka õigele nupule sai vajutatud. Teleripuldi põhinuppudele nagu kanali vahetus ja hääle tugevuse reguleerimine vajutamine on enamikul mälus.

Rakenduse tõmbamiseks ei pea olema Starmani klient, kuid sel juhul saab kasutada vaid telekava ja meeldetuletusi. Kõige mugavam peaks äpp olema Starboxi klientide jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles