Graco kutsub tagasi 3,7 miljonit laste turvatooli

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Graco kutsub teiste seas tagasi mudeli MyRide 70, kuna selle punane kinnitusnupp ei pruugi töötada.
Graco kutsub teiste seas tagasi mudeli MyRide 70, kuna selle punane kinnitusnupp ei pruugi töötada. Foto: Graco.com

Lastekaupu müüv USA firma Graco kutsub tagasi 3,7 miljonit laste turvatooli, sest lapsed võivad neis rihmadesse kinni jääda.

USA maanteeohutusameti (NHTSA) teatel kutsub Graco tagasi 11 mudelit, kuigi USA valitsuse agentuur soovitas tagasi kutsuda 18 mudelit, vahendab CNN.

NHTSA uurimine jätkub ning on võimalik, et Graco peab siiski veel seitse mudelit tagasi kutsuma. 

Probleem on selles, et rihmade kinnitusnupp ei tarvitse lahti tulla, mis on eriti ohtlik juhul, kui peaks juhtuma autoõnnetus.

Graco pressiesindaja Ashley Mowrey kinnitas, et alates 2013. aasta juulist müüdud turvatoolidel seda probleemi ei ole. Graco pakub klientidele uusi täiustatud rihmade kinnitusi ilma rahata.

NHTSA soovitab seni kasutada mõnda teist turvatooli.

Graco kinnitusel pole aga kinnitusnupu probleemiga seostatud ühtegi õnnetust.

Graco kutsub tagasi järgmised mudelid: Cozy Cline, Comfort Sport, Classic Ride 50, My Ride 65, My Ride with Safety Surround, My Ride 70, Size 4 Me 70, Smartseat, Nautilus, Nautilus Elite, Argos 70.

NHTSA soovitab Gracol tagasi kutsuda lisaks järgmised väikelaste turvatoolide mudelid: Snugride, Snugride 30, Snugride 32, Infant Safe Seat-Step 1, Snugride 35, Tuetonia 35, Snugride Click Connect 40.

Kui Graco kutsuks tagasi kõik 18 mudelit, oleks tegu suurima laste turvatoolide tagasikutsumisega USA ajaloos. Kõik turvatoolid on toodetud aastatel 2009-2013.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles