Lufthansa loobub ka Airbusides ammusest keelust

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa lennukid.
Lufthansa lennukid. Foto: Reuters / Scanpix

Saksamaa lennukompanii Lufthansa teatas, et alates märtsist on lubatud nende Airbusis kasutada lennu ajal elektroonilisi seadmeid. Mobiiliga lobisemine jääb keelatuks ka edaspidi.

Novembris teatas Euroopa lennundusohutusamet, et loobutakse ammusest piirangust, mis keelas isiklike elektrooniliste seadmete kasutamise ruleerimisel, õhku tõusmisel ja maandumisel, kirjutab Local. Nüüd on lubatud kogu lennu ajal kasutada tahvelarvuteid, nutitelefone, e-lugereid, mp3 mängijaid.

Alates selle aasta algusest võis elektroonikaseadmeid kasutada Lufthansa Boeing 747-8 lendudel, alates märtsist on see lubatud ka Airbusis. Selleks on loa andnud ka Saksamaa lennuohutus amet, lennufirma sõnul ootavad nad sama luba nii kiiresti kui võimalik ka teistele oma lennukitele. Lennufirma märkis oma valduses, et teiste reisijatele mõeldes ei lubata jätkuvalt lennuajal teha mobiilikõnesid. Mobiiltelefonid ning teised nutiseadmed peavad olema lennuajal lülitatud lennurežiimile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles