Pensionär haarab teiba: Mustamäele ei tehtud turgu, vaid täika!

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustamäe turul peeti möödunud sügisel Tallinna munitsipaalturgude sünnipäeva.
Mustamäe turul peeti möödunud sügisel Tallinna munitsipaalturgude sünnipäeva. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Tallinncityga võttis ühendust Vilde tee kortermajas elav pensionär, kes on tõeliselt pettunud Tallinna linnavalitsuse rajatud Mustamäe turu tulemusega. Lubatud värske köögivili ja kodumaised põllumajandustooted on lugeja hinnangul asendunud muu kaubaga, mis on tema sõnul teinud turust täika.

«Olen Vilde teel elanud enamiku oma elust. Korteri asukoht on Kännu Kuke keskuse vastas, mistõttu mind selle käekäik puudutab otseselt. Loodud turg on talvel tühi ja räämas ning seda asustavad ainult täikaletid,» kirjutas pensionär.

«Kui turgu alles planeeriti, lubas linnavõim väljundit talutoodetele. Mis tänaseks on saanud? Täika kõige tõelisemas mõttes! Linnavõim peab ikka enda sõna pidama ja tegema seda, mida on lubanud: kodumaised põllumajandustooted, köögi- ja puuviljad. Kui oleksin teadnud, et tuleb täika, esitanuks protestid, kui oli rahvaküsitlus,» on toimetusega ühendust võtnud lugeja pettunud.

«Samuti on kuulda, et Kännu Kuke keskus tahetakse likvideerida, kuna Maxima pood pööratakse teistpidi. No mis see siis olgu? 50 aastat on keskus eksisteerinud ja nüüd tahetakse see lõhkuda ja muuta joodikute kusemis- ja aelemisplatsiks, sest mis sellest Maxima poe tagusest muidu ikka saab,» näeb pensionär ajas kaugemalegi.

Kirja autor avaldab lootust, et Kännu Kuke hea nimi Mustamäel ikka alles jääks.

Mida arvad sina, kas Mustamäe turu projekt on tõesti läbikukkunud? Mida tuleks seal muuta, et olukord paraneks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles