Lugeja küsib: mida teha, kui kass ei söö juba pikemat aega?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu ei tee hästi söönud kassile midagi.
Lumesadu ei tee hästi söönud kassile midagi. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

«Kass ei ole korralikult söönud juba kuu, käib vahel joomas ja võtab mõne kõbina. Kass on kõvasti kaalu kaotanud ja kuidagi loid. Kassi vanuseks umbes 11-12 aastat. Oleme proovinud söögi vahetus ja see pole aidanud. Kuidas peaks edasi toimima?» küsib omanik.

Vastab loomaarst Ain Erkmaa Tartu Raatuse tn loomakliinikust.

Üks arstlik ülevaatus oleks sel puhul ainuõige käik. Kui kass ei söö korralikult, on see pikemas perspektiivis väga ohtlik tema tervisele. Mis kõik võib juhtuda räägitakse Teile kindlasti loomakliinikus. Kõige tähtsam ülesanne on aga kiiresti kindlaks teha põhjuse(d) miks kiisu ei söö korralikult. Kas ta ei saa süüa või ta ei taha süüa?


Kui ei saa, siis tuleb kõigepealt suuõõs läbi uurida - keel, hambad, igemed, tonsillid ja otsida sealt muutusi. Näiteks tugeva hambakatu/kivi puhul tekivad gingiviit, parodontiit ja söömine on lihtsalt valulik. Kui kass ei taha eriti süüa siis tuleks hakata tema tervislikku seisundit tõsisemalt uurima (röntgenülesvõtted, vereproovid).

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles