Halloumi-kanavardad külma petersellikastmega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Juta Raudnask

500 gr broileri nahata kintsuliha
150 gr Halloumi juustu
50 gr õhukesi suitsupeekoni viile
3 küünt küüslauku
1/2 sidruni mahl
4 puidust grillvarrast
50 ml oliiviõli
maitsestamiseks soola ja musta pipart

Kastme jaoks:
suur peotäis värsket peterselli
1 küüslaugu küüs
0,5 tl sidruni riivitud koort
50 ml oliiviõli
soola ja musta pipart

Pigista 1/4 sidrunist välja mahl, lisa 50 ml vett ja pane puidust vardad vedeliku sisse, nii et nad kaetud oleksid. Lase vähemalt 0,5 h varrastel liguneda.
Lõika liha umbes 4*4 cm suurusteks tükkideks. Hõõru iga tükki vähese soola ja pipraga. Lao kaussi kiht linnuliha, pigista peale sidrunimahla ja pane peale mõned hästi õhukesed küüslauguviilud. Lao niiviisi kogu liha kaussi ja pane vähemalt 0,5 h külmkappi maitsestuma.
Lõika halloumi umbes 6-7 mm viiludeks. Lõika viilud omakorda ca 4*4 cm tükkideks.
Valmista kaste. Selleks haki petersell ja küüslauguküüs hästi peeneks. Riivi juurde 0,5 tl sidrunikoort ja sega sisse oliiviõli. Maitsesta soola ja pipraga.
Lüki vardasse kordamööda linnuliha, peekoniviil, marinaadist küüslauguviil ja halloumiviil, korrates seda iga varda puhul 3 korda, alustades ja lõpetades linnulihaga. Suru kogu kraam tihedalt kokku, et halloumiviil kuumaga välja ei sulaks. Grilli kuumade süte kohal grillrestil kuni kõik küljed on kuldsed ja liha läbi küpsenud. Pintselda vardaid aegajalt petersellikastme õliga.
Serveeri kuumalt koos petersellikastmega.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles