Lugeja küsib: miks ETV järelvaatamine veebis ei toimi?

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV saadete järelvaatamine.
ETV saadete järelvaatamine. Foto: ETV kodulehe kuvatõmmis

«Miks on ETV järelvaatamine veebist selline tehnoloogiline saast? See Flowplayer näitab armutult kokkupakitud pilti, mis teleekraanile lastes on täis pöidlasuurusi piksleid. Seda ei saa isegi SD kvaliteediks, st üldse mitte mingiks kvaliteediks nimetada. Lisaks hangub pilt pidevalt, tunnise dokumentaalfilmi vaatamise ajal pidi vähemalt kord minutis pausi või mängi nuppu vajutama, et pleier jälle toru võtaks. Ja pole mõtet süüdistada, et endal lõust viltu – sama ühenduse ja süsteemiga saab muretult välismaistest serveritest HD pilti voogedastada. Palun vaadake kalendrisse ja tulge 2006. aastast või kuhu iganes te siiani olete jäänud välja,» kirjutas Tarbija24 lugeja.

Vastab Eesti Rahvusringhäälingu tehnikadirektor Risto Sirts:

Rahvusringhääling kasutab internetis erinevate bitikiirustega videoedastust. Tüüpiliselt on kasutusel ca 900 kbit/s ning mobiilse kasutuse tarbeks ca 450 kbit/s MPEG-4 videovoog. Seda, millise kvaliteediga videovoogu kasutajale edastatakse, otsustab videopleieri tarkvara, lähtudes kasutaja internetiühenduse kiirusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles