Katuseta kortermaja elanikud jäid kindlustuse abita

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katusevaring.
Katusevaring. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

If P&C Insurance ASiga kindlustuslepingu sõlminud kortermaja elanikud arvasid, et saavad pärast tormist räsitud hoonet kergendunult hingata, kuni selgus, et firma uue katuse ehitamisega seonduvaid kulusid ei hüvita.

Eelmise aasta lõpus juhtus Järvakandi kortermajas tormiga suur õnnetus, kui kella seitsme ajal hommikul tuli katus suure mürina saatel hoovi maha, kirjutab Raplamaa Sõnumid.

Maja oli If P&C Insurance ASis just selliste õnnetusjuhtumite vastu kindlustatud ning kõik paistis rahulikult lahenevat, kui 11. veebruaril saabus aga kurjakuulutav otsus: kindlustus uue katuse ehitamisega seonduvaid kulusid ei hüvita.

Pargi 2 majaühistu esimees Ragnar Ahtiainen tunneb, et ekspertiis tehti kiirkorras ja lohakalt. Ekspert saabus alles teisipäeval, kuid maja katus tuli alla neli päeva varem ehk reedel – selleks hetkeks oli katus juba ära koristatud. «Mille alusel ta siis seda ekspertiisi üldse tegi? Mille alusel ta tuvastas, et katusekonstruktsioon oli kinnitamata?» on küsimused, mis Ahtiainenil tekkisid. Lisaks on näiteks neljakorruselise maja korruste arvuks ekspertiisi akti kirjutatud hoopis kuus.

If kindlustuse kommunikatsioonijuht Rain Porss tõdeb, et tormine aeg toob endaga kaasa palju kahjunõudeid ning see mõjutab ka seda, kui kiiresti ekspert kohale jõuab. «Eksperdi kinnitusel ei seganud esmased koristustööd hinnangu andmist katuse aluskonstruktsioonide kinnitustele,» ütles ta.

Praegu on majal ajutine katus, mis ilmastiku eest kaitseb, ent tellingute rent ei ole odav. «Kui me seda nüüd maksta ei suuda, siis tuleb tellingufirma ja võtab katuse pealt ära. Ja siis tekivad majal juba muud kahjustused,» kardab Ahtiainen tuleviku pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles