Saksa tarbija-ajakiri: šampooni kvaliteet ei sõltugi hinnast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka odav šampoon peseb hästi, tõestas saksa uuring.
Ka odav šampoon peseb hästi, tõestas saksa uuring. Foto: SCANPIX

Saksa tarbija-ajakiri Stiftung Warentest võrdles 18 erinevat kuivadele ja nõrkadele juustele mõeldud šampooni ja leidis, et ka väga väikese raha eest võib leida hea šampooni.

Autoriteetne saksa tarbija-ajakiri leidis oma uuringus, et näiteks odava hinnaga šampoon Cien Repair & Care, mida Saksamaal müüakse Lidli kauplusteketis hinnaga 0.69 eurot pudel, ravis juukseid niisama tõhusalt kui L'Oreal Professional Seriesi šampoon  Absolut Repair. Üks pudel Absolut Repairi maksab kahjuks aga niisama palju kui 20 pudelit šampooni Cien.
 
«Šampoonipudeli hinna põhjal pole küll pole küll võimalik kohe järeldada, kas tegemist on hea või halva tootega,» ütleb Stiftung Warentesti kosteetikaekspert Ursula Lüders.
 
«Selge on aga see, et hea šampooni hankimiseks ei tarvitse üldse kulutada väga palju raha.»
 
Niisamuti näitas Saksa uuring, et suisa viletsaid šampoone tänapäeval ei müüdagi: ühtegi uuritud 18 šampoonist ei võinud pidada tõeliselt kehvaks.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles