Poelettidele jõudis aasta parim koduleib

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Leibur

Eesti poelettidele jõudis Leiburi konkursi Leiburi Leivategu 2013 võitja Eha hommikuleiva esimene partii.

Jõhvist pärit haridustöötaja Eha Karus võitis eelmise aasta novembris toimunud Leiburi leivateo konkursi ning leivatootja AS Leibur võttis võiduleiva tootmisesse. Eha hommikuleib on alates sellest nädalast saadaval enamiku jaekettide poelettidel.
 
Leivateo konkursi žürii liikme ja Leiburi tootearendusjuhi Tiina Rühka sõnul oli Eha leiva tootmisesse toomine põnev, ent tihe töö. «Eha hommikusöögileiva teevad unikaalseks koriander, mis meenutab nostalgilist Borodino leiba, ning peale puistatud oliivõliga röstitud kaerahelbed, mis annavad leivale mõnusa maitse ja äratuntava hommikusöögi nüansi,» kirjeldas Rühka.
 
Esimese partiina tootis Leibur 1200 pakki «Eha hommikuleiba» ehk kokku umbes 350 kilogrammi. «Sugulased ja sõbrad, kes on juba jõudnud Leiburis toodetud hommikuleiba maitsta, on hinnanud seda positiivselt,» märkis Karus.

«Kõik minu koduleiva head ja iseloomulikud omadused on Leiburis toodetud leival olemas: eriliselt hea lõhn, mida tunned kohe, kui koti avad; väga ilus värvus ning omapärane maitse, milles on tunda koriandri ja oliiviõli maitset,» lisas leiva autor.


 
Karus nimetas ka ühe omapära: kui lõigata leivaviil pooleks nii, et ühele poole jääb kaerahelvestega pool ja võrrelda seda teise ilma kaerahelvesteta poolega, siis on need nii erineva maitsega, nagu oleks tegu kahe erineva leivaga. «Nii et ühest leivast saab hommikul teha ka täiesti erinevaid võileibu,» lisas ta.
 
Esimese Leiburi Leivateo konkursi võitja Triin Kuusi Triinu rukkileib jõudis Eesti poelettidele mullu veebruaris ning saavutas aastaga turul kindla positsiooni. «See jääb kindlasti meie sortimenti ka edaspidi,» kinnitas Leiburi turundusjuht Annika Oja, kelle sõnul jätkab Leibur ka edaspidi parima koduleiva otsinguid ning Leivateo konkursi korraldamist.
 
2012. aastal esimest korda välja kuulutatud Leiburi Leivateo konkurssi korraldati taas mullu sügisel. Konkursile laekus mitmelt poolt üle Eesti ligi 60 rukkileiva retsepti. Finaali pääses seitse leivaküpsetajat Eesti eri paikadest.

Konkursi eesmärk on toetada rukkileiva küpsetamise traditsioone, arendada koostöös koduleivaküpsetajatega leivatootmist ning anda koduleivaküpsetajatele võimalus oma toodetega laiema tarbijaskonnani jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles