Vähihaigetele annetati nädalaga tuhandeid eurosid

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hille Tänavsuu.
Hille Tänavsuu. Foto: Heiki Rebane / BNS

10. veebruaril avalikustatud Hille Tänavsuu Vähiravifondi «Kingitud elu» laekus esimese nädalaga üle 5000 euro.

Annetajateks on nii ettevõtted kui ka eraisikud. Esimese suurema, 1000-eurose annetuse tegi Eesti Tervise Fond. 

«Tänulikud oleme iga annetuse eest – olgu see 5- või 1000-eurone,» ütles vähiravifondi asutaja Toivo Tänavsuu. «Eestis on inimesi, kes tahavad täpselt sihitud heategevusse panustada. See tõestab veelkord, et oleme õigel teel ning annab fondile vaid hoogu juurde. Suurem töö on meil mõistagi alles ees.»

Vähiravifond jätkab aktiivselt annetuste kogumist, et viia ellu missiooni: toetada nende vähihaigete ravi, kes jäävad haigekassa ukse taha, neid patsiente, kelle ravi justkui peaks riik rahastama.

Fondi asutasid Eesti Ekspressi ajakirjanik Toivo Tänavsuu ja tema ema Hille Tänavsuu, kes võitleb juba kaheksa aastat vähiga ning sai 5400eurose ravimi abil vähemalt aasta lisaelu.

Fondi esimesel nõukogu koosolekul valiti nõukogu esimeheks Toivo Tänavsuu ning aseesimeheks Maris Jesse. Nõukogu tutvus fondi tegevjuhi kandidaadiga, arutati edasist tööplaani ning asuti ette valmistama toetuste taotlemise kriteeriume ja vorme.

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond «Kingitud elu»on asutatud selle aasta 5. veebruaril. Fond hakkab hüvitama nende patsientide raviarveid, kelle ravimeid haigekassa ei kompenseeri.

Loodud fondi nõukogusse kuuluvad onkoloogid dr Peeter Padrik, dr Hele Everaus, dr Kristiina Ojamaa, dr Kadri Putnik, samuti Tervise Arengu Instituudi direktor Maris Jesse, näitleja Märt Avandi ning Eesti Ekspressi ajakirjanik Toivo Tänavsuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles