Millistele autodele kulub kõige vähem raha?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota Aygo.
Toyota Aygo. Foto: whatcar.ee

Saksamaa ja ühtlasi kogu Euroopa suurim sõidukiklubi ADAC avaldas edetabeli, milles toodi välja erinevate autoklasside kõige väiksemate kasutuskuludega sõidukid.


Superminide klassis kuulus esikoht Toyota Aygole, mille kogukulu ühe kilomeetri kohta arvestati 25,8 eurosenti, vahendab Whatcar.ee.

Esikümnesse mahtus veel Eestis enamlevinud mudelitest Citroen C1, Kia Picanto, Peugeot 107 ja Chevrolet Spark.

Väikeautodest kulub ADACi hinnangul kõige vähem raha Mitsubishi Coltiga sõitmisele, mille kilomeetrikulu on 27,9 eurosenti . Vahetult tema järel on 28,2 eurosendiga Dacia Sandero ja Hyundai i20, Toyota Yarise kilomeetrikulu on 28,3 eurosenti.

Esikümnes on veel VW Polo, Škoda Fabia, Seat Ibiza, Peugeot 206+, Chevrolet Aveo ja Renault Clio.

Väikekeskklassis kuulub säästlikuima sõiduki tiitel Dacia Loganile, millega sõites kulub igale kilomeetrile 28,6 eurosenti. Talle järgnevad Lada Priora ja Kia cee’d 34,2 eurosendiga kilomeetri kohta.

Esikümnes on veel Honda Insight, Opel Astra ecoFlex, Toyota Auris, Fiat Doblo, Renault Kangoo, Ford Focus, Hyundai i30, Lada Niva ja Peugeot 308.

Keskklassi autode seas on esikohal peatselt meilgi müügile jõudev Dacia Duster, suur-keskklassis Škoda Superb ja suurte sõidukite seas Nissan Patrol.

Kõige väiksemate kasutuskuludega sõidukite pingerida koostati Saksamaal kuues segmendis: mini-, väike-, väikekeskklassi-, keskklassi-, suure keskklassi ja suurte sõidukite hulgas.

Hindamise aluseks olid mitmed kriteeriumid: ostuhind, amortisatsiooniaeg, maksud ja kindlustus, rehvid, hooldus ja kütusekulu eeldusel, et sõiduk läbib nelja aasta jooksul keskmiselt 15 000 km aastas.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles