Miks naised proovikabiine ei salli

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Proovikabiin. Illustreeriv foto.
Proovikabiin. Illustreeriv foto. Foto: Svetlana Zaitseva / Õhtuleht

Kitsad tingimused, ebapiisav valgus ning pikad järjekorrad on peamised põhjused, miks naistele proovikabiinid ei meeldi, selgus värskest Briti uuringust.

Üha rohkem naisi eelistab osta erinevates suurustes riideid, et vältida ülikitsaid proovikabiine, vahendab The Telegraph.

Uuring viidi läbi Briti moelehel StyleCard. 64 protsenti vastanuist ostab pigem ühe riideeseme mitmes suuruses, kui hakkab seda poes proovima. Kui riideese siiski ei istu, tagastatakse see hiljem poodi.

39 protsenti naistest vastas, et proovikabiinides on liiga palav. Kolmandik naisi leidis, et kabiinides on ebamugavad kardinad, mis justkui «paljastaks» nende tegevuse. Pea sama paljudele ei meeldi proovikabiini peeglid.

Enam kui kolmandik küsitletutest on olnud pikkadest järjekordadest nõnda häiritud, et on kaotanud kannatuse, visanud riided keset poodi maha ja lahkunud.

Kui 69 protsenti naistest vanuses 25-40 kurtis, et proovikabiini kogemus on stressirohke, siis alla 25-aastased peavad seda siiski pigem meeldivaks.

StyleCard’i tegevjuht Paraag Amin sõnas, et proovikabiinid tekitavad paljudes naistes frustratsiooni. «Eks seetõttu on ka veebis ostlemine järjest kasvav trend. Need, kes juba teavad oma suurust ja lemmikbrändi, eelistavad pigem veebis ostelda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles