Riigi sünnipäev aitab müüa viina ja šokolaadi

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maximast ostetakse palju Viru Valget.
Maximast ostetakse palju Viru Valget. Foto: Toomas Huik

Poodide kinnitusel valmistutakse juba praegu hoogsalt esmaspäevaseks pidupäevaks – palju ostetakse viina, lipuvärvides šokolaaditahvleid ja sealiha.

Maxima pressiesindaja Erkki Erilaid sõnas, et magusast on väga populaarne Kalevi šokolaad Estonia, mille lipuvärvides tahvleid ostetakse vabariigi aastapäeva eel ligi sada korda enam kui muidu.

«Müük näitab juba täna, et ainuüksi seda maiust müüme enam kui paarkümmend tuhat suurt 300-grammist tahvlit,» märkis Erilaid. Samuti on müügihitiks Pere Wabariigi tort.

Alkoholist eelistatakse peolauale Viru Valget, kuid palju ostetakse ka Vana Tallinna ja vahuveini.

Samuti ostetakse Selverist viina ja veini tähtpäeva puhul rohkem kui tavaliselt. Hüppeliselt tõuseb tortide, kringlite ja kookide müük, aga ka nende toiduainete müük, millest saab kodus ise küpsetada.

«Kui vaadata toidust ja joogist kaugemale, siis lähevad aastapäeva eel hästi kaubaks lipud, sinimustvalged küünlad ja suveniirid,» märkis Selveri avalike suhete juht Annika Vilu.

Rimi pressiesindaja Katrin Batsi sõnul troonivad nendegi müügiedetabelis hea hinnaga viinad (Saaremaa ja Moe) ning Kalevi Estonia kommikarp. Erinevad šokolaadid ja kommikarbid olid Batsi sõnul edukad ka möödunud aastal.

«Ilmselt on just need tüüpilised maiustused, mida pühade ajal külakostiks viiakse,» nentis Bats. Ent hästi ostetakse ka aastapäeva teemalisi torte.

Lihatoodetest ostetakse kõige enam traditsiooniliselt seapraadi: kaelakarbonaadi või seaabaliha kamaraga, aga ka sea välisfileed, nentis Erilaid. «Seapraele pakub nagu ikka konkurentsi ahjukana ja forell.»

Eelroogadest ostetakse tema sõnul tavapäevasest kümneid kordi enam kartulisalatit, rosoljet ning krabilihasalatit, aga ka mune, heeringat, peeti, hapukoort ja majoneesi salati valmistamiseks kodus. Võileibade jaoks aga kilu.

Maksimarketite, Konsumite nng AjaO kaupluste ostukorvid näitavad, et pühade ajal leiavad paljud inimesed aega koduse pidulaua valmistamiseks ja ostavad seetõttu pühade eel tavapärasest rohkem ja ka veidi teistlaadset toidukaupa.

«Samuti ostetakse rohkem peenemaid ja kallemaid napse, mida külalistele pakkuda ning ise nautida,» sõnas ETK turundusdirektor Andres Lember.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles