Lugeja küsib: kas pean tööandjat teavitama lisatöökohast?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahes kohas töötamine suurendab läbipõlemist.
Kahes kohas töötamine suurendab läbipõlemist. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

«Töötan täiskohaga ettevõttes, kus töö on graafiku alusel. Tööpäevad on pikad, mis teeb kuus keskmiselt 16 tööpäeva. Vaba aega on palju ja hetkel pakutaksegi mulle lisatöökohta, mis on mulle tuttav ja meeldib. Kas pean hetke tööandjat sellest teavitama? Mis muudab uus töökoht maksude osas minu jaoks? Kui suure koormusega võin lisatöökohal töötada?» küsib lugeja.

Vastab Tiit Kruusalu METI personaliabist.

Kui tegemist ei ole tööandja konkurendiga ja Teie töölepingus puudub konkurentsipiirangu säte, siis ei ole takistusi teise tööandja juures töötamiseks.


Maksude osas muudab see niipalju, et teises töökohas ei saa Te taotleda tulumaksuvaba miinimumi arvestamist - seda saab teha isikule kõikide laekunud summade pealt kokku.


Vastavalt kehtivale töölepingu seadusele võib töötaja reeglina töötada 40 tundi nädalas. Sellest suuremat koormust loetakse ületundideks, mida võib teha ainult erandjuhul.


Seadusega ei ole kehtestatud kontrollmehhanismi, kui isik tahab teise tööandja juures töötada, ületades selliselt lubatud tööajanormi. Seni, kuni Te tööinspektorile iseenda vastu kaebust ei esita, säilib J.O.K.K.- olukord.
 

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles