Katse: milline vastlakukkel üllatab rohke täidisega?

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Milline on üks hea vastlakukkel? Arvatakse, et eks ikka selline, mis on mõnusalt mahlakas ja mille puhul täidisega ei koonerdata. «Nii palju saia ja nii vähe vahukoort!» – just sellist nurinat kuuleb vastlapäeval kõige enam.

Tarbija24 proovis kümne tootja vastlakukleid, et leida üles see õige, mille tegemisel pole pagar koorega koonerdanud ja saiaga liialdanud.

Kõigepealt kaalusime tavalise köögikaaluga ära iga vastlakukli kogukaalu, seejärel kraapisime lusikaga pealt vahukoore ja moosi ning kaalusime üle vaid saia koos vahukoorele sätitud mütsikesega.

Selgus, et peaaegu ideaalne saia ja vahukoore suhe on kirsimoosi ja mandlilaastudega Gourmet Clubi vastlakuklil. Vastlakukkel kaalus 93 grammi, ilma moosi ja vahukooreta aga 50 grammi. See tähendab, et pea poole kuklist moodustas täidis. See on päris hea tulemus, võrreldes edetabeli lõppu jäänud vastlakukliga.

Katses viimase koha saanud Europagari vastlakukli kogukaal oli 85 grammi ning kaks kolmandikku sellest moodustas sai. Muide, see kukkel oli ka ainus, millel puudus traditsiooniline «mütsike». Samas on Gourmet Clubi ja Europagari kuklite hinnavahe pea kolmekordne.

Oma eksperthinnangu kuklite maitsele andsid Postimehe toimetuse inimesed. Läbini hävitavat või ülistavat hinnangut ei saanud ükski vastlakukkel, ent teistest enam kiideti Grossi, Eesti Leivatööstuse ja Selveri kukleid.

«Üks lemmikutest, meenutab natuke magusa kringli maitset,» leidis üks proovijatest Selveri kukli mekkimise järel. «Üks testi parimaid, ei ole liiga magus,» kommenteeris teine Eesti Leivatööstuse vastlamaiust.

Hindajatele ei meeldinud aga näiteks Hiiu Pagari, Reval Kondiitri ja Pagaripoiste vastlakuklite liiga kuiv sai. Hagari vastlakukli puhul mainiti vahukoore veidrat maitset ning ühe mekkija jaoks jäi Gourmet Clubi vastlakukli moos liialt mõruks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles