Bürokraatia muudab tuulemurru kütteks tegemise mõttetuks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigimetsas jääb tuulemurd mädanema, sest selle väljatoomine nõuab paberite korda ajamist.














 


am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA
Riigimetsas jääb tuulemurd mädanema, sest selle väljatoomine nõuab paberite korda ajamist. am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Riigimetsas oleva tuulemurru koristamiseks tuleb taotleda raieluba, kuid see muudab koristustööd mõttetult kalliks.

Rapla lähedal on metsatukk saanud tormis räsida ja sealt mööda sõitval lähikonna elanikul tekkis mõte risustunud teeäärset metsamurdu koristada, kirjutab Nädaline. Saaks kasvõi sõiduautoga kohale sõita ja puud järelkärule tõsta, hindas ta asja igati kasulikuks.

Kuna tegu on riigimetsaga, siis läks ta RMKsse asja uurima ning selgus, et selleks on vaja raieluba.  Loa saaks  alles sügisel, kuna juba 31. märtsil lõpeb raiehooaeg ja enam ei jõuta seda  vormistada.

Ka kodaniku märkus, et puud on ju juba tuule murtud, milleks raieõigus, ei muutnud asja. «Nüüd on siis olukord selline, kus murdunud puud jäävad tee äärde pikaks ajaks mädanema,» tõdes kodanik.

Lisaks arvutas ta välja, et kui ta peab veel raieõiguse eest maksma, teeb see metsamurru koristamise mõttetuks: ühe kuupmeetri maas vedeleva puidu eest suurusjärgus 12 eurot, lisaks saetöö, väljavedu ja transport koju, siis tükeldamine, lõhkumine. Nii ei olegi see lõpuks kasulikum kui saetud-lõhutud puu koju kätte tellimine, leidis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles