Sõjaline kriis lennupiletite tagastamiseks alust ei anna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krimm pole praegu puhkamiseks parim paik.
Krimm pole praegu puhkamiseks parim paik. Foto: Reuters / Scanpix

Märtsi lõpus Ukrainasse lennata plaaninud mees on mures, et ei saa ammu ette ostetud lennupileteid tagastada. Lennufirma sõnul on see võimalik vaid juhul, kui konkreetne lend ära jäetakse.

«Ostsin Estonian Airi piletid ette ära, sest kui muidu maksavad need 200 eurot, siis mina sain need 139 euroga,» rääkis venekeelse Postimehe lugeja Sergei. Ukraina kriisi tõttu otsustas ta poeg sõidust sinna loobuda ning  lennupiletid tagastada. Estonian Airist öeldi, et pileteid ei saa tagastada ning on vaja oodata märtsi keskpaigani, kui selgub, kas lend toimub või mitte. «Kui 31. märtsil reisi ei toimu, siis saab raha tagasi, aga kui toimub, siis mitte. Kuigi kahtlen, kas keegi mulle raha tagasi maksab,» tõdes mees.

Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelinen kinnitas, et kui lend sihtpunkti toimub, siis pileteid tagasi ei võeta. «Aga sõltuvalt pileti hinnaklassist on võimalik muuta lennu aega ja kuupäeva. Erandkorras on seda võimalik teha ka mitte-äriklassi piletitega,» sõnas ta.

Sergei lendab igal aastal Ukrainasse, selle aasta märtsis tahtis ta sinna saata poja, piletid ostis Estonian Airi kaudu ette, kuna muidu on pileti hind 200 eurot, aga siis vaid 139 eurot. Ta pöördus firma poole, kus talle öeldi, et raha tagasi ei anta ja on vaja oodata märtsi keskpaigani, kui saab selgeks, kas reis toimub või mitte, kui reis 31. märtsil ei toimu, siis saan raha tagasi, kui aga toimub, siis mitte. Kuigi kahtlen, kas keegi mulle midagi tagastab.

Reisibüroo Go Traveli turundusjuhi Anu Vane sõnul sõltub lennupiletite puhul võimalik tagastus alati konkreetse lennupileti broneerimisklassist. Mingeid eritingimusi lennufirmad Ukraina lendudele tema sõnul kehtestanud ei ole. «Lisaks on oluline teada, et sündmused Ukrainas ei ole kindlustusseltside silmis kindlustusjuhtum ja reisitõrkekindlustus neile ei laiene, mistõttu ei ole ka reisitõrkekindlustuse puhul hüvitist loota,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles