Lugeja küsib: tohib kasutada kiirendusrada autokolonni mööda laskmiseks?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autokolonn Tallinna-Tartu maanteel.
Autokolonn Tallinna-Tartu maanteel. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

«Situatsioon järgmine: liigun maanteel peateed mööda 60 km/h, näen, et minu taha on tekkinud autode kolonn. Lähenen ristmikule, enne mida on ca 200 meetrit aeglustusrada mahapöördeks paremale ja siis 3-4 meetrit lai ohutusaar, siis algab paremalt poolt kõrvalt teelt liiklejale kiirendusrada. Kas mul on liiklusseaduse järgi õigus kasutada (suunduda) seda kiirendusrada ümberpõikeks paremale hoidudes, et lasta mööduda kolonnil enda taga?» küsib autojuht.

Vastab sõiduõpetaja Henn Rebane OÜ Autosõit.

Liiklusseadus ei näe ette aeglustus ja kiirendusraja kasutamist sõiduki taha kogunenud kiiremate sõidukite kolonni möödalaskmiseks. Teie poolt mainitud liiklusseaduse lõikes § 53(4) on selgesõnaline viide: Kui sõidutee laius, kulg või seisund koos tiheda vastassuunaliiklusega ei võimalda ohutult mööda sõita aeglasest, suurest või piiratud sõidukiirusega sõidukist, peab sellise sõiduki juht vähendama kiirust ning vajaduse korral hoidma esimesel võimalusel võimalikult tee äärde, et tema taha kogunenud sõidukid pääseksid ohutult mööda.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles