Eestisse oodatakse tööle vaid häid spetsialiste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnikaülikoolis on väljas näitus vanast Apple rauast, mida Eestis üheksakümnendatel ja 00-e algul kasutati. Seal on terve hunnik unustustehõlma jäänud tehnikaimesid - näiteks 86 aasta Macintosh Tartu ülikooli laborist, 94 aasta Powerbook reklaamibüroo töötajalt, 99 aasta Power Mac - IT kolledži meedia-klassist ja igasugu teisi vidinaid!
Tehnikaülikoolis on väljas näitus vanast Apple rauast, mida Eestis üheksakümnendatel ja 00-e algul kasutati. Seal on terve hunnik unustustehõlma jäänud tehnikaimesid - näiteks 86 aasta Macintosh Tartu ülikooli laborist, 94 aasta Powerbook reklaamibüroo töötajalt, 99 aasta Power Mac - IT kolledži meedia-klassist ja igasugu teisi vidinaid! Foto: Aleksander Vassiljev

Sotsiaalministeeriumi uuringust «Eesti tööealise elanikkonna väljarändepotentsiaal aastal 2013» selgus, et Eestist tahavad välismaale tööle minna peamiselt lihttöölised. Eesti tööandjad otsivad siia aga vaid häid spetsialiste.

Siseminister Ken-Marti Vaher ütles uuringut tutvustaval konverentsil, et Eesti on avatud neile inimestele, kes suudavad pakkuda lisandväärtust ehk siia oodatakse kõrgetasemelisi spetsialiste.

Euroopa töövahendusvõrgustiku EURESi mänedžeri Marta Traksi sõnul tunnevad Eesti tööandjad üha rohkem huvi tööjõu värbamise vastu välismaalt ja seda just infotehnoloogia sektoris. Ent vajatakse ka insenere. Lähiajal toimub suur töömess Portugalis ja Hispaanias, kuhu Eesti tööandjaid tema sõnul väga oodatakse.

Garage48 juhatuse liige Martin Villig otsib töölisi Ukrainast ja Venemaalt. «Meie otsime tarkvaraarendajaid. Ida poolt on neid lihtsam kutsuda – nende palgatase on madalam. Me võiks kohe viis inimest palgata. Eestist töötajaid otsides tuleks kas kedagi üle maksta või üle meelitada, sest head inimesed on kõik juba heade kohtade peal tööl.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles