SEB eelistab Visa asemel Mastercardi

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB-i uus netipank tekitab nurinat.
SEB-i uus netipank tekitab nurinat. Foto: Elmo Riig / Sakala

SEB otsustas tugevdada Balti riikides koostööd MasterCardiga ning hakkab seetõttu oma klientidele pakkuma uut MasterCardi deebetkaarti. Vähemalt esialgu jääb võimalus kasutada ka Visa kaarte.

SEB kasutas aastaid kahte teenusepakkujat: Visa ja MasterCard. Mõlema kaubamärgi kaartide kasutus on SEBi kommunikatsioonijuhi Evelin Allase sõnul väga sarnane.

Ent SEB otsustas siiski panustada MasterCardi, nentides, et koostöö ühe põhipartneriga annab võimaluse keskenduda selle kaardiorganisatsiooniga seotud süsteemi arendamisse ja üheskoos luua ka uusi võimalusi kaardikasutajale.

Allas selgitas, et alles jääb võimalus tellida deebetkaardiks ka Visa Electroni ja krediitkaardi teisene pakkumine on Visa Classic. Kuldklientidele väljastab pank endiselt Visa Goldi deebetkaarti. Alles jääb ka Virtuaalkaart ehk Visa kaart.

«Meie esmaseks pakkumiseks on üldjuhul siiski kaardid MasterCardi valikust,» märkis Allas, kelle sõnul on SEBi pikem eesmärk sujuv üleminek MasterCardi kasutamisele. Üleminekuprotsess kestab neli aastat.

Kõik SEBs välja antud kaardid kehtivad kuni nendel märgitud kuupäevadeni ja üleminek MasterCardi kaardile toimub kaardi pikendamisel. «Pikenduskaardi pakkumine on üldjuhul MasterCardi tootevalikust. Uute kaartide tellimisel pangakontorist või internetipangast on tootevalikus esikohal MasterCardi kaardid,» nentis Allas.

Panga kinnitusel teavitatakse kliente seoses MasterCardi teenustele üleminekuga kõigist olulisematest muudatustest.

Kui klient soovib oma olemasolevat kaarti juba varem, enne kehtivusaja möödumist uue kaardi vastu välja vahetada, siis saab selle tellida pangakontorist või internetipanga kaudu. Uue kaardi väljastamise tasu vastab SEBs praegu kehtivale hinnakirjale.

Kui osal klientidest on mingil põhjusel kindlasti vaja kasutada mõnda Visa funktsiooni, siis loob SEB võimaluse jätta endale Visa kaart ka pärast olemasoleva kaardi aegumist.

MasterCardi deebetkaardile on lisatud CVV-kood, mis on vajalik internetis maksmisel. Sellega saab broneerida lennupileteid ja hotellitube internetis, samuti aktsepteeritakse seda auto rentimisel.

Samuti on MasterCardi deebetkaart automaatselt lisatud turvaliste internetiostude programmi (3D Secure), mis muudab veebipoodidest ostmise turvalisemaks kui varem ja vähendab internetipettuste ohtu.

Uut deebetkaarti saab Eestis ja Lätis taotleda alates 10. märtsist ja Leedus 1. aprillist. SEB on Eestis väljastanud üle 530 000 kaardi, millest MasterCardi kaarte on 85 000.

Hinnakiri on nähtav siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles