Lugeja küsib: kuidas kodust lahkudes kassi võimalikult vähe traumeerida?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üldjuhul meeldib kassile omas kodus rohkem.
Üldjuhul meeldib kassile omas kodus rohkem. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

«Lähme neljaks päevaks reisile ja kaalume kahe variandi vahel, et kumb oleks kassi jaoks vähem traumeeriv? Kui oleme pikemalt reisile läinud (2 nädalaks), siis oleme viinud kassi minu vanemate juurde. Koju tagasi tuues oli kass mitu päeva solvunud, et vahepeal ära olime ja tema ära viisime. Või oleks parem variant, kui ta jääks oma koju ja paluks kedagi iga kahe päeva tagant talle süüa, juua ja kasti puhastama? Kumb variant oleks parem kassi jaoks, sest meil ei ole vahet,» kirjutab kassiomanik.

Vastab Marion Maksimov Kasside Turvakodust.

Kaldun arvama, et kass tunneb end pigem hästi omas kodus. Samas on ka neid, kes väga tugevalt oma meelsust üles näitavad, kui liiga kauaks on üksi jäetud. Sõltub loomast.

Ilmselt oleks mõistlik üksi koju jäänud kass varustada mõne rahustava kassidele mõeldud tootega nagu Feliway adapter või Royal Canini Calm toit. Need aitavad halva tuju ära hoida.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles