Üllatavad säästunipid majapidamises

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmkappi tasub lahti hoida võimalikult vähe.
Külmkappi tasub lahti hoida võimalikult vähe. Foto: SCANPIX

Kas säästlikum on pesta nõusid käsitsi või osta nõudepesumasin, kas külmkapp tarbib kõige vähem voolu, kui see on pungil täis  – neile küsimustele leiab vastuse veebilehelt Generation Awake.

Levinud eksiarvamuse kohaselt töötab külmkapp täielikult täidetult tõhusamalt – tegelikult on kolmveerandi ulatuses täitmine optimaalne ja säästab kõige enam energiat, on üks selle portaali soovitustest.

Survedušid võivad viie minutiga kulutada rohkem vett kui ääreni täis vann. Duši tõhusamaks kasutamiseks on mitu viisi. Šampooni või dušigeeli kasutamise ajaks võib vee kinni keerata. Teiseks võib vähendada duši all oleku aega.

Võib mõelda, et autot kodus pestes kulub vähem vett kui pesulas, tegelikkuses on aga asi hoopis vastupidi. Säästlik automatiseeritud autopesu kulutab tavaliselt vähem vett kui sama auto kodus pesemine.

Liitiumioonakud, mida kasutatakse näiteks nutitelefonides, toimivad kõige paremini, kui neil ei lasta täiesti tühjaks saada ega laadita iga kord täiesti täis. Kõige parem on neid laadida umbes 40% aku laetuse taseme juures ja lõpetada laadimine umbes 80% juures.

Põhjalikumalt saab säästva elustiili kohta lugeda siit.

http://youtu.be/iwV40bdGlNU

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles