Shreki promoklaasid võivad olla mürgised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs ja Kanadas müüdud Shreki filmi tegelastega klaasid sisaldavad mürgist kaadiumi.
USAs ja Kanadas müüdud Shreki filmi tegelastega klaasid sisaldavad mürgist kaadiumi. Foto: AP Photo / Scanpix

McDonald`s paiskas paar nädalat tagasi USAs ja Kanadas müüki uue Shreki filmi promoklaasid, nüüdseks on selge, et klaasidele tehtud joonistused sisaldavad mürgist ainet ja võivad olla ohtlikud inimese tervisele.

Täpsemalt leidsid eksperdid, et multifilmitegelasi kujutavatest joonistustest võib eralduda väike kogus kaadmiumi. Pikema aja jooksul võib ka väike kogus mürgist metalli olla tervisele kahjulik. Kaadmium on kantserogeenne aine ning seda on seostatud ka luupehmestuse ja neeruprobleemidega, vahendas Reuters.

McDonald`si kinnitusel pole neile klaasidega seoses ühtegi kaebust laekunud, kuid sellest hoolimata tegid nad otsuse klaasid igaks juhuks müügilt ära korjata. Samuti korjab kiirtoidukett tarbijatelt tagasi juba kaubaks läinud tooted.

USAs on Shreki tegelaste piltidega klaase müüdud ligi seitse miljonit ja Kanadas 1,4 miljonit.

Klaaside disaini tegi McDonald`sile New Jerseys tegutsev firma ARC International.

Eesti McDonald`sites käib küll samuti Shreki uue filmi kampaania, kuid mürgiste piltidega klaase siin müüdud ega jagatud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles