Viis toitu, mis hoiavad noorena

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avokaado võib olla igavese nooruse allikas.
Avokaado võib olla igavese nooruse allikas. Foto: SCANPIX

Kui nooruslikuna püsimine on paljude inimeste jaoks prioriteet omaette, siis tasuks kõikvõimalike noorendavate kreemide kõrval tähelepanu pöörata ka sellele, mida süüakse.

Noorena ei taha püsida mitte ainult naised, vaid ka mehed, kirjutab The News Tribe. Väljaanne toob välja vaid viis toitu, mis peaksid aitama säilitada noorust:

  1. Avokaado – lisaks suurele kogusele E-vitamiinile sisaldab avokaado ka rikkalikult antioksüdante, mis kaitsevad nahka. Avokaado aitab taastoota naharakke.
  2. Aedoad – need on täis kiudaineid ja kaaliumi, mis aitavad vähendada kolesteroolitaset ja seega vähendada südamehaiguste riski. Nende peamine kasulikkus peitub aga valgusisalduses.
  3. Tume šokolaad – igasugune šokolaad, mis sisaldab vähemalt 70 protsendi ulatuses kakaod, on täis valke ja B-vitamiini. Regulaarne amps tumedat šokolaadi aitab põletada rasvu ja parandab naha ning juuste olukorda.
  4. Brokoli – brokoli on suurepärane allikas kiudainete ja C-vitamiini hankimiseks, mis aitavad kontrollida nii kehakaalu kui ka võidelda südamehaiguste vastu.
  5. Mustikad – need marjad on rikkad C-vitamiini sisalduse poolest, mis on hea vereringele. Mustikad sisaldavad ka teatud mineraale, mis aitavad kontrolli all hoida vananemise protsessi.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles